Pamuk Kek

Pamuk gibi yumuşak bir kek  olan Pamuk Kek, tarifi sizlerle.
Kekin püf noktaları yazının en sonunda yer almaktadır.
Kolay gelsin :)


Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 50 gr Bitter çikolata veya damla çikolata
Yapılışı
  • Yumurtaları ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağ ilave edilir. Birkaç dakika çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Rendelenmiş limon kabuklarını karışıma ekleyin.
  • Çikolatayı da bıçak yardımıyla parçalara ayırarak karışıma ilave edin ve son kez karıştırdıktan sonra kek kalıbınıza dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin.
Üzeri için
  • Dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Püf Noktaları
  • Kek kalıbını tereyağı veya sıvı yağ ile yağladıktan sonra, kalıbın içine 1 yemek kaşığı unu serpin. Kalıbı ters çevirip fazla unu kalıptan arındırın.
  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpmak gerek.
  • Fırına koyduğunuz kekin pişip pişmediğini anlamak için 30 dakikalık pişme süresinin sonunda kekin ortasına kürdan batırıp anlayabilirsiniz.
  • Kek fırında iken ilk 25 dakika fırın kapağını açmayınız.
  • Pişen keki fırından çıkardıktan sonra, tezgaha koyun ve üzerine havlu bez koyun. Ilımasını bekleyin kekin. Daha sonra ters çevirerek sunum tabağınıza koyabilirsiniz.


Afiyet Olsun.

Fersin Özçelik




Yorumlar