Pamuk gibi yumuşak bir kek olan Pamuk Kek, tarifi sizlerle.
Kekin püf noktaları yazının en sonunda yer almaktadır.
Kolay gelsin :)
Malzemeler
Kekin püf noktaları yazının en sonunda yer almaktadır.
Kolay gelsin :)
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 50 gr Bitter çikolata veya damla çikolata
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ilave edilir. Birkaç dakika çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Rendelenmiş limon kabuklarını karışıma ekleyin.
- Çikolatayı da bıçak yardımıyla parçalara ayırarak karışıma ilave edin ve son kez karıştırdıktan sonra kek kalıbınıza dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin.
Üzeri için
- Dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Püf Noktaları
- Kek kalıbını tereyağı veya sıvı yağ ile yağladıktan sonra, kalıbın içine 1 yemek kaşığı unu serpin. Kalıbı ters çevirip fazla unu kalıptan arındırın.
- Yumurtaları ve şekeri iyice çırpmak gerek.
- Fırına koyduğunuz kekin pişip pişmediğini anlamak için 30 dakikalık pişme süresinin sonunda kekin ortasına kürdan batırıp anlayabilirsiniz.
- Kek fırında iken ilk 25 dakika fırın kapağını açmayınız.
- Pişen keki fırından çıkardıktan sonra, tezgaha koyun ve üzerine havlu bez koyun. Ilımasını bekleyin kekin. Daha sonra ters çevirerek sunum tabağınıza koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Fersin Özçelik
Yorumlar
Yorum Gönder