Mısır Unlu Limonlu Kurabiye


Yediğinizde ağzınızda kıyır kıyır dağılan mükemmel bir kurabiye olan Mısır Unlu Limonlu Kurabiye'yi Instagram da gezinirken gördüm ve tarifini de sizlerle de paylaşmak istedim. 



Malzemeler
  • 125 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında olması gerekiyor)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
Yapılışı
  • Hamur için; 125 gr margarin, 1 adet yumurta ve 1 su bardağı pudra şekerini bir kaba döküp; krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı mısır unu, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • 1 paket kabartma tozu ve 2,5 su bardağı unu azar azar ilave edip yoğurun.
  • Hazırlamış olduğunuz hamuru üzerini streçleyip 10 dakika buzdolabında bekletin.
  • Beklettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
Üzeri için
  • Çikolata ile üzerine hoş bir lezzet ve görünüm verebilirsiniz. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı üzerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz de toz antep fıstığı da serpebilirsiniz.
Püf Noktaları
  • Malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında olması gerekiyor.


Afiyet Olsun :)

Fersin Özçelik

Yorumlar