Yediğinizde ağzınızda kıyır kıyır dağılan mükemmel bir kurabiye olan Mısır Unlu Limonlu Kurabiye'yi Instagram da gezinirken gördüm ve tarifini de sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler
- 125 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında olması gerekiyor)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Yapılışı
- Hamur için; 125 gr margarin, 1 adet yumurta ve 1 su bardağı pudra şekerini bir kaba döküp; krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- 1 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı mısır unu, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
- 1 paket kabartma tozu ve 2,5 su bardağı unu azar azar ilave edip yoğurun.
- Hazırlamış olduğunuz hamuru üzerini streçleyip 10 dakika buzdolabında bekletin.
- Beklettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
Üzeri için
- Çikolata ile üzerine hoş bir lezzet ve görünüm verebilirsiniz. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı üzerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz de toz antep fıstığı da serpebilirsiniz.
Püf Noktaları
- Malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında olması gerekiyor.
Afiyet Olsun :)
Fersin Özçelik
Yorumlar
Yorum Gönder