Evdekileri mutfağa sürükleyen, müthiş kokusuyla tatmadan kendisine hayran bırakan Elmalı Kek tarifi sizlerle.
Benim 25 senedir yaptığım bu tarif ile sizde evde tarçın-elma kokusuyla evdekileri büyüleyebilirsiniz.
Malzemeler
- 3 yumurta (kalıbınız büyük ise 4 yumurta)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 125 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 5 çorba kaşığı yoğurt
- Mevsimine göre portakal veya limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- Arzuya göre içerisine badem veya ceviz de koyabilirsiniz.
- 1 limon suyu
- 3 adet kabukları soyulmuş elma
Yapılışı
- Yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
- Oda sıcaklığığında yumuşamış margarini, yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Daha sonra içerisine rendelediğiniz limon veya portakal kabuklarını ekleyin.
- Eklemek istediğiniz badem veya cevizleri koyup, karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunuda ekledikten sonra, kek hamurunu yağladığınız kalıbın içerisine dökün.
- 150 derecede, 40 dakika pişirin.
Üzeri için
- Dilimlediğiniz elmaları bir limon suyu ve tarçınla harmanladıktan sonra, hamurun üzerine dizin.
Afiyet Olsun.
Fersin Özçelik
Yorumlar
Yorum Gönder