Elmalı Kek

Evdekileri mutfağa sürükleyen, müthiş kokusuyla tatmadan kendisine hayran bırakan Elmalı Kek tarifi sizlerle.
Benim 25 senedir yaptığım bu tarif ile sizde evde tarçın-elma kokusuyla evdekileri büyüleyebilirsiniz.


Malzemeler
  • 3 yumurta (kalıbınız büyük ise 4 yumurta)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • Mevsimine göre portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Arzuya göre içerisine badem veya ceviz de koyabilirsiniz.
  • 1 limon suyu
  • 3 adet kabukları soyulmuş elma 


Yapılışı
  • Yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
  • Oda sıcaklığığında yumuşamış margarini, yoğurdu ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra içerisine rendelediğiniz limon veya portakal kabuklarını ekleyin.
  • Eklemek istediğiniz badem veya cevizleri koyup, karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunuda ekledikten sonra, kek hamurunu yağladığınız kalıbın içerisine dökün.
  • 150 derecede, 40 dakika pişirin.
Üzeri için
  • Dilimlediğiniz elmaları bir limon suyu ve tarçınla harmanladıktan sonra, hamurun üzerine dizin.



Afiyet Olsun.

Fersin Özçelik

Yorumlar