Tarçınlı Şeftalili Kek
Çaya gelecek olan misafirleriniz için yaz meyvelerinin vazgeçilmez tadı şeftali ile yumuşacık, nefis bir kek tarifi.
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 kahve bardağı ılık su
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Limon rendesi
- Tarçın
Yapılışı
- Yumurtaları köpük oluncaya kadar çırpın.
- Çırptığınız yumurtalara toz şekerini ekleyip, şeker eriyene kadar iyice çırpın.
- Ayçiçek yağını ilave edin.
- Ilık suyu da ekledikten sonra rendelediğiniz limon kabuklarını ve tarçını koyun.
- Unu ekleyin ve biraz çıprtıktan sonra kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbınızı içini peçete yardımı ile sıvı yağ ile yağlayın.
- Hazırlamış olduğunuz kek harcını kalıbınıza dökün ve dilimlediğiniz şeftalileri hamurun üzerine dizin.
- İsteğe göre üzerlerine damla çikolata da ekleyebilirsiniz.
- 150 derecede 45-50 dakika pişirin.(Kürdan yardımıyla kekininizin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.Kürdanı batırdıktan sonra kuruysa olmuştur.:) )
- Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
- Kalıptan çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Fersin Özçelik
Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. Tarifi denedim tadı da çok güzeldi
YanıtlaSil