Tarçınlı Şeftalili Kek

Tarçınlı Şeftalili Kek


Çaya gelecek olan misafirleriniz için yaz meyvelerinin vazgeçilmez tadı şeftali ile yumuşacık, nefis bir kek tarifi.



Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı 
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Limon rendesi
  • Tarçın



Yapılışı

  • Yumurtaları köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Çırptığınız yumurtalara toz şekerini ekleyip, şeker eriyene kadar iyice çırpın.
  • Ayçiçek yağını ilave edin.
  • Ilık suyu da ekledikten sonra rendelediğiniz limon kabuklarını ve tarçını koyun.
  • Unu ekleyin ve biraz çıprtıktan sonra kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
  • Kek kalıbınızı içini peçete yardımı ile sıvı yağ ile yağlayın.
  • Hazırlamış olduğunuz kek harcını kalıbınıza dökün ve dilimlediğiniz şeftalileri hamurun üzerine dizin.
  • İsteğe göre üzerlerine damla çikolata da ekleyebilirsiniz.
  • 150 derecede 45-50 dakika pişirin.(Kürdan yardımıyla kekininizin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.Kürdanı batırdıktan sonra kuruysa olmuştur.:) ) 
  • Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
  • Kalıptan çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.



Afiyet olsun.

Fersin Özçelik

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. Tarifi denedim tadı da çok güzeldi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder