Sadece 4 malzemeyle yapılan, yapımı da oldukça kolay, ağızda dağılan enfes bir kurabiye tarifi.
Malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı fındık
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yapılışı
- Tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde yoğurulur. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilmesi gerekiyor.
- Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlandıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, avuç içerisinde yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 pişirilir..
- Kurabiyeler soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları
- Fındıkları rondodan iyice çekmeniz gerekiyor. Fındıkların yağı çıkana kadar
- Unu azar azar ekleyip yoğurun.
- Tepsiyi hemen fırından çıkarmayın.3 dakika fırının içerisinde dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun. 😊
Fersin Özçelik
muhtesem bir kurabiye.bende yapmistim elinize saglik
YanıtlaSil